SOKAKLAR ARTIK ÇOK TEMİZ

Türkiye'de 21 beldeyle en fazla beldeye sahip olan Simav'ın termal kaplıca beldesi Çitgöl'de belediye temizlik çalışmalarına büyük önem veriyor.
Beldeye alınan çok amaçlı mobil süpürme aracı ile belediyenin temizlik hizmetleri çok daha kolay ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek.
Bursa, Konya, Uşak, İstanbul gibi illerin büyük ilgi gösterdiği Çitgöl Kaplıcalarının da bünyesinde bulunduran Çitgöl Belediye Başkan Recep Yalçın, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından adrese dayalı nüfus kayıt sistemine bağlı olarak açıklanan son rakamlara göre 3 bin 565 nüfusuyla Çitgöl'ün ilçenin en büyük beldesi olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Simav'ın en büyük beldesi olmayı korumanın gereklerinden birisi de sosyal hayatta vatandaşlarımızın beklentilerini yerine getirmek yanında temiz ve yaşanır bir belde olmayı sürdürmekten geçer. Bu düşünce ile sıkıştırmalı çöp toplama araçlarımıza ek olarak vidanjör görevini de yerine getirecek olan mobil süpürme aracını satın aldık. Çitgöl ve belde halkımız için büyük önemi olan Çitgöl Kaplıcalarımızın da temizliği daha düzenli ve titiz bir şekilde yapılabilecek" dedi.
3 kişilik temizlik ekibiyle belde ve kaplıcanın çöp toplama ve temizlik işlerinin yerine getirildiğini kaydeden Başkan Yalçın şöyle konuştu;
"140 bin lira bedeli olan mobil süpürge aracımızın 50 bin lirasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşıladı. Kasabamızın Simav'ın en temiz beldesi olması adına bizlere desteklerini esirgeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, hemşerimiz Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'a teşekkür ederim."